Happiness is BBQ, Martinis, Friends & Backyard…
Είναι το πρώτο καλοκαίρι που παραμένω έως τα μέσα του Ιουλίου στην πόλη κι έτσι μαθαίνω -από την αρχή- τις χαρές του. Ένα θερινό σινεμά στην Φιλοθέη -έστω κι αν με εκνεύρισε αφάνταστα η πλοκή και οι αναπάντητοι προβληματισμοί του υπαρξιακού “A Hologram for the King” του Τομ Τίκβερ, με τον Τομ Χανκς-, ένα lunch σε δροσερό κήπο με τις κολλητές μου, με τις ώρες στο βιβλιοπωλείο για να βρω τα αναγνώσματα του καλοκαιριού -πάντα τα προμηθευόμουν από την έκθεση βιβλίου στην Μπουμπουλίνα-, μία καλή συναυλία ή ένα BBQ στην βεράντα. Αν εξαιρέσουμε τα μνημειώδη ψησίματα του Νικόλα, συνήθως στην κουζίνα και -για κάποιον περίεργο λόγο- σπανίως στο BBQ, “τσίκνα” στο σπίτι μας δεν πολύ μυρίζεις. Έτσι, η πρόταση της τελευταίας στιγμής του Γιάννη Μπαρδή και του Florian Leibfried να ψήσουμε στο Monolith -την Jaguar των BBQ!- όχι μόνο με κατενθουσιάζει, αλλά το βρίσκω ως την καλύτερη αφορμή για να στήσω το απόλυτο σκηνικό για να υποδεχθώ τους φίλους μου που θα μοιραστούν μαζί μας την απόλυτη Monolith εμπειρία. Τηλέφωνο πρώτο στους συνδαιτυμόνες μου: “Σας περιμένουμε για BBQ, βάλτε τις φόρμες σας και ελάτε. Τις φόρμες σας είπαμε!”.Τηλέφωνο δεύτερο στην Αντουανέτα Κουτσουράδη: “Έχουμε BBQ, θέλω ένα ολόφρεσκο σκηνικό για το τραπέζι της βεράντας. Και βρώσιμο!”. Το καλύτερο της Αντουανέτας, δώσε της τέτοια θέματα και μπορεί να φανταστεί τα ομορφότερα και πιο…spicy για εσένα!
“Το Monolith επιτρέπει, επίσημα, τη διακύμανση της θερμοκρασίας από 70ο°C έως και 450°C, ανεπίσημα όμως έχει την δυνατότητα να φτάσει έως τους 800°C. Πρόκειται για κεραμικό σκεύος με διπλό εσωτερικό τοίχωμα και τεχνολογία που επιτρέπει την ρύθμιση της θερμοκρασίας με μία κίνηση. Διαθέτει ενσωματωμένο μετρητή θερμοκρασίας ενώ στα ατού του είναι ο ηλεκτρονικός θερμοστάτης ο οποίος διατηρείτη θερμοκρασία σταθερή για ώρες.
Στα χαρακτηριστικά του θα πρέπει να προστεθεί πως ψήνει κλειστό χωρίς το φαγητό να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, έτσι το κρέας δεν στεγνώνει, δεν δημιουργείται φλόγα καθώς δεν υπάρχει αέρας, ενώ τα λίπη συγκεντρώνονται στον πάτο της συσκευής, και το κυριότερο, εξοικονομεί ενέργεια ψήνοντας ταυτόχρονα καλύτερα και με λιγότερες επιπτώσεις από χημικές ουσίες. Για την λειτουργία του monolith χρησιμοποιούνται νέου τύπου, καθαρά κάρβουνα που ανάβουν αμέσως, δεν χρειάζονται «χώνεμα», καίγονται ολόκληρα, δεν αφήνουν στάχτες και κυρίως δεν περιέχουν χημικές ενώσεις τέτοιες που να αλλοιώνουν τη γεύση του φαγητού από τις καύσεις. Επιπλέον, με μια φουρνιά κάρβουνα η θερμοκρασία μπορεί να παραμείνει έως και 48 ώρες για περισσότερη οικονομία. Πρόκειται λοιπόν για έναν νέο τύπο ψησταριάς που δίνει στους επαγγελματίες την δυνατότητα να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα για ψημένα, καπνισμένα, ζουμερά και καθαρά κρέατα και όχι μόνον. Οι επαγγελματίες chef έχουν την δυνατότητα πλέον να τελειώσουν ένα πιάτο μπροστά στο τραπέζι, να καπνίσουν αλλαντικά, να ζεστάνουν υλικά, να σιγοψήσουν και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες τους αναβαθμίζοντας την κουζίνα τους.
Για τους οικιακούς χρήστες όπως εγώ, πρόκειται για την χαρά του μπάρμπεκιου καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική, δεν επηρεάζεται από τον καιρό (αέρα, βροχή), είναι κομψό αλλά το κυριότερο δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον ψήστη χωρίς άγχος για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Το Monolith κυκλοφορεί σε 3 μεγέθη και δύο χρώματα.” διαβάζω από πριν το editorial του Χάρη Τζαννή, ώστε να καταλάβω πλήρως τις ικανότητες του Monolith…
Όσο σιγοκαίνε τα κάρβουνα εγώ στρώνω το τραπέζι με τις υπέροχες συνθέσεις της Αντουανέτας Κουτσουράδη. Όσο πιο απλό και casual το τραπέζι, τόσο πιο ενδιαφέροντο στήσιμο του… Για δωράκια στους καλεσμένους μου, έχω αφήσει στα πιάτα τους από μία σύνθεση αλάτι για τις κυρίες και πιπέρι για τους κυρίους. Η Αντουανέτα, δένει τις συνθέσεις με Ελληνικά βότανα…
Κάπου εκεί στις 2 ή 3 το πρωί… Είναι τόσο ωραίες οι καλοκαιρινές βραδιές με φίλους στην βεράντα…
xxx
Πηγή:Fay’s control
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.