Art de la table
Για να διοργανώσετε ένα άψογο γιορτινό δείπνο, δεν αρκεί μόνο η προσεκτική προετοιμασία των εδεσμάτων, χρειάζεται και η όμορφη παρουσίασή τους σε ένα σωστά στρωμένο τραπέζι. Γι’ αυτό, μην υποτιμάτε και μην παρεξηγείτε το «τυπικό» ενός τραπεζιού θεωρώντας το περιττή πολυτέλεια. Το επιτηδευμένο στήσιμο των σερβίτσιων, όπως και ο τρόπος σερβιρίσματος των φαγητών και των ποτών, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν πρακτικές ανάγκες και να διευκολύνουν τις κινήσεις μας την ώρα του φαγητού, ειδικά όταν στο τραπέζι κάθονται αρκετά άτομα.
Στρώστε πρώτα το τραπέζι με ένα καλό τραπεζομάντιλο, ή αν το τραπέζι είναι μοντέρνο μπορείτε να βάλετε ράνερ, ή αλλιώς μόνο σουπλά. Όποια επιλογή και αν διαλέξετε θα πρέπει να ταιριάζει με το σερβίτσιο. Βέβαια, οι μυημένοι στην art de la table ξέρετε ότι μπορείτε να τολμήσετε να συνδυάσετε διαφορετικά κομμάτια, σύμφωνα με την τάση mix and match .
Στο κέντρο του τραπεζιού ή κατά μήκος με ενδιάμεσα κενά τοποθετήστε τα λουλούδια σας ανάλογα την εποχή και την γιορτινή περίσταση.
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.